Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

SRI LANCAЕкскурзия до Шри Ланка

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 2736.21 лв.


  • ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Изберете хотели за резервация по програмата

Hotels per program 4*

Hotels per program 4*
Шри Ланка, Шри Ланка

Цена от 2736.21 лв.
1-ви ден/ 20.10.2018
София – Доха
Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 13:00 ч. за Коломбо през Доха.

2-ри ден/ 21.10.2018
Доха - Коломбо - Сигирия (вечеря)
Кацане в Коломбо сутринта в 09:55 ч. Посрещане от представител на партньора на туроператора в Шри Ланка. Трансфер до Сигирия (ококо 165 км). Настаняване в хотел Camellia Resort & SPA 4* в района на Културния триъгълник. Свободно време за почивка или СПА процедури (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

3-ти ден/ 22.10.2018
Сигирия (закуска и вечеря)
След закуска се отправяме към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи.
Възможност за допълнителна екскурзия до Старинният град Полонаруа – 55 евро на човек. Екскурзията се осъществява при минимум 15 човека. Втората столицата на Шри Ланка, която датира от 11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб.
Вечеря и нощувка в хотел Camellia Resort & SPA 4*.

4-ти ден/ 23.10.2018
Сигирия – Дамбула – Матале – Канди (закуска и вечеря)
След закуска се отправяме към Дамбула.
Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан "Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години.
Отпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации за използване на подправките в кулинарията и медицината (аюрведа техники), известни по цял свят.
Продължаваме за Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Ще минете покрай изкуственото езеро, построено от последния Крал Синхала през 1798 г.
Вечеря и нощувка в хотел Ozo Kandy 4*, Kaнди.

5-ти ден/ 24.10.2018
Канди - Пинавала - Бентота (закуска и вечеря)
Закуска в хотела.
Трансфер от към Пинавала – Пинавала е малко селце на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Не се изненадвайте да видите как малките слончета се хранят от биберони или се движат свободно сред посетителите. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г със седем слончета. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката.
По желание посещение на Ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човек – една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Създадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Пераденя била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки.
Трансфер до Вашия плажен хотел на островното крайбрежие. Настаняване на база закуска и вечеря (след 14:00 ч.), свободно време за плаж и разходки, вечеря и нощувка в хотел Centara Ceysands Resort & SPA 4* в Бентота.

6-ти ден/ 25.10.2018
Бентота (закуска и вечеря)
Свободен следобед за разходки, плаж и почивка на брега на Индийския океан. Закуска, вечеря и нощувка в хотела .

7-ми ден/ 26.10.2018
Бентота – Коломбо (закуска и вечеря)
След закуска – посещение на ферма за костенурки – включено в цената. Тук ще видите няколко вида редки костенурки, които снасят яйцата си незащитени, върху плажовете по крайбрежието. Местните рибари се грижат за тях доброволно като носят яйцата във фермата. Благодарение на тази помощ, само за 2 години след отварянето на фермата, в нея са се излюпили над 100 000 млади костенурки. Трансфер до Коломбо. Обзорен тур на Коломбо с автобус. Свободно време за пазаруване в някои от известните места за пазаруване в Коломбо. Вечеря в местен ресторант. Късен трансфер до летище Коломбо за полети на Qatar Airways в 03:15 ч. (след полунощ) до София през Доха.

8-ти ден/ 27.10.2018
Коломбо – Доха - София
Следващ полет в 06:50 ч. oт Доха до София. Пристигане в Бъгария в 12:00 ч.

Край на програмата.


* Полетно разписание:
20.10 София – Доха 13:00 – 17:50
21.10 Доха – Коломбо 02:10 – 09:55
27.10 Коломбо – Доха 03:15 – 05:50
27.10 Доха – София 06:50 – 12:00


* Важна информация:
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч.
- Цените са формирани при следния валутен курс на лев към долар: 1.00 USD = 1.70 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
- Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
* Самолетен билет с Катарски авиолинии София – Доха - Коломбо – Доха - София с включени летищни такси и багаж;
* Настаняване в хотели 4* посочени в програмата:
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Camellia Resort & SPA 4*, Сигирия;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Оzo Kandy 4*, Kaнди;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в плажен хотел Centara Ceysands 4*, Бентота;
* Климатизиран транспорт по описания маршрут;
* Екскурзоводско обслужване по време на тура на руски език;
* БОГАТА туристическа програма и входни такси във всички обекти по програмата - Сигирия, храмът на Свещения зъб в Канди, Дамбула, приюта за слонове в Пинавала;
* Панорамна обиколка на Коломбо;
* Вечеря в местен ресторант в Коломбо;
* Посещение на ферма за костенурки;
* Водач на туроператора при мин. 15 пътуващи;
* Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" с покритие 10 000 евро на човек.

* Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара;
* Бакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета, около 30 щатски долара на човек);
* Допълнителни екскурзии:
- екскурзия до Полонаруа – 55 евро на човек (осъществява се при записани минимум 15 души);
- посещение на ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човек.
* Напитки по време на хранене и лични разходи;
* Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.

Задължително се заплаща:

* Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара;
* Бакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета, около 30 щатски долара на човек);

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал