Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

ROMANIAЕКСКУРЗИЯ ДО РУМЪНИЯ - Букурещ и замъка на Граф Дракула

София – Предеал – Синая – Бран – Брашов – Букурещ – София

3 дни / 2 нощувки
Цена от: 185.00 лв.


Дата Цена Резервирай
01.05.2020 185 лв. Заявка
04.09.2020 185 лв. Заявка
19.09.2020 185 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
Програма
1 ден: София – Предеал
 
Отпътуване в 6:00ч. от София от стадион “В. Левски” по маршрут София – Русе – Джурджу – Букурещ – Синая – Предеал. Кратка спирка в Букурещ за посещение и разходка в „Музея на селото и народното творчество”. Като него има само още четири в света: Осло, Копенхаген, Барселона и Рига. Разположен в парковата част на Букурещ, край езерото Херъстръу, той представлява етнографски център с 298 постройки, разположени в 46 селскостопански двора. Има 42 къщи, 3 дървени църкви и 15 занаятчийски помещения. Във всяка къща и двор са подредени хиляди предмети, отразяващи бита, поминъка и културата на румънците в близкото минало. Продължаване към Предеал - един от високо ценените румънски ски курорти, в близост до Синая, заобиколен от планините Бучеджи и Пиатра Маре в Карпатите. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Вечеря в хотела по желание (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
 
2 ден: Синая – Пелеш – Бран – Брашов
 
Закуска. Ще имате възможност да се включите в екскурзия до Синая, Бран и Брашов (срещу допълнително заплащане). Посещение на курортния град Синая, където се намират кралските дворци: Пелеш, Пелишор и Фоишор. Посещение с беседа на български език на двореца Пелеш, който е разположен недалеч от Синайския манастир. Пелеш е бил резиденция на румънския кралски двор, тоест на династията на Хохенцолерите. Дворецът приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса. Всички туристи още на входа обуват специални чехли и тръгват из един свят, който прилича на приказка. Това е мястото, където може да опитате и Киортуш – традиционен румънски сладкиш, останал в кухнята им от времето на Австро-Унгарския период.
Продължаване за Трансилвания. Посещение на замъка „Бран”, известен най-вече като Замъка на Дракула или домът на Влад Цепеш, последният владетел на Влашко и главен герой на едноименния роман на Брам Стокър -"Дракула". Самостоятелно разглеждане на замъка и свободно време за да опитате някой от местните специалитети, като Сармале, Мамалига с яйца, Чулама, румънска баница – със сирене и стафиди. Произвежда се и плодова ракия, която обаче е с по-висок градус и носи наименованието палинка. В състава и влизат ябълки, сливи, круши и други плодове и драконово вино.
Отпътуване за Брашов. Туристическа програма: зданието на бившето кметство от 1720г. в стил барок с 58 метрова кула; Черната църква, с купол висок 65 метра. Градът е свързан и с български личности, каквито са били Васил Априлов и д-р Петър Берон. Свободно време и привечер ще тръгнем обратно към хотела ни в Предеал. Вечеря в хотела по желание (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
 
3 ден: Букурещ – София
 
Закуска. Екскурзията ни в Румъния поема обратно към Букурещ. По предварителна заявка, посещение на двореца Чаушеску - действащият парламент на Румъния. Имате възможност да разгледате част от залите и да чуете беседата за начина и методите, по които е построен. Посещение на Патриархалната катедрала- духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена. По желание ще може да се включите в автобусно - панорамна обиколка на Букурещ с автобуса (срещу допълнително заплащане) – площад Унири, Народният театър и Университета, Триумфална арка, булеварда на Победата (Каля Викторей), Кралския дворец; Атенеумът – седалище на филхармонията „Джордже Енеску”; Музеят на изкуствата; Музей на румънската музика; площада на „Революцията”; църквата „Крецулеско”; Историческия музей; Военния клуб, Спестовната каса и накрая, но не на последно място, Съдебната палата (Дворецът на правосъдието). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
Цена на човек в двойна / тройна стая: 185 лева
 
Цената включва:
 • Транспорт с автобус 2*/3*;
 • 2 нощувки със закуска в Предеал хотел 2*/3*;
 • Автобусна обиколка в Букурещ;
 • Екскурзоводско обслужване по програмата на български език;
 • Пътни и гранични такси, паркинги;
Цената не включва:
 • Посещение на етнографски комплекс “Румънско село”, румънския Парламент;
 • Входните такси за туристическите обекти: около 86 румънски лей (около 43 лева) - двореца Пелеш; замъка Бран; парламента; етнографски комлекс румънско село; черната църква в Брашов;
 • Еднодневна екскурзия в Трансилвания (Синая – Бран – Брашов): 30 лева на човек;
 • Стандартна вечеря в хотела: 25 лева на човек на вечер;
 • Всички разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая: 75 лева;
 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 6 лева; до 75г.: 8 лева; до 80г.: 12 лева).
Забележки:
 • Посещението на Парламента се заявява при записване, а се плаща на място в румънски лей!
 • Обиколката в Парламента е стандартен тур с няколко зали;
 • Обиколката в двореца Пелеш е стандартен тур с няколко зали;
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни;
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал