Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

ROMANIAЕкскурзия до Велико Търново с посещение на Букурещ и Ивановските скални манастири

Автобусна програма 3 дни / 2 нощувки

3 дни / 2 нощувки
Цена от: 168.20 лв.


Дата Цена Резервирай
09.11.2018 168.20 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма по дни

Ден 1 София – Велико Търново - Арбанаси
Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка).Туристическа програма във Велико Търново: посещение на Самоводската чаршия, пазеща духа и традициите на Възраждането, където работят различни занаятчийски работилници; цървката „Св.Четиридесет мъченици“, където е открита Иван Асеновата колона; крепостта „Царевец“, разположена на хълма Царевец, който се намира в старата част на града. Свободно време. След обяд отпътуване за Арбанаси, известен със своите архитектурни паметници от XVI, XVII и XVIII век. Арбанаси е обявен за архитектурен резерват и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободно време и възможност за разглеждане на старинните къщи, които замайват с невероятната си архитектура и пищните си украси от дърворезба и ковано желязо. Връщане във Велико Търново. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Велико Търново – Ивановски скални манастири – Букурещ
Закуска. Отпътуване за с. Иваново, разположено в Северна България, област Русе. Посещение на уникалните „Ивановски скални църкви“, включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Те се отличават от другите запазени скални манастирски комплекси в България с добре запазените си стенописи. Манастирът е основан през 20-те години на ХІІІ в. от монах Йоаким, който по-късно става български патриарх. Българските царе Йоан Асен ІІ, Йоан Александър и други представители на царския двор са били сред дарителите на манастира, а до днес са запазени и техни ктиторски портрети. Отпътуване за Румъния. Преминаване през „Дунав мост“, наричан още „Мостът на Дружбата“, открит през 1954 г. Пристигане в Букурещ. Панорамна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, копие на Парижката триумфална арка; Площада на победата; храмът на музиката „Атене“ - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ; Кралския дворец; Народния театър – символ на театралната бохема; Парламента. Посещение на Патриаршеската катедрала, където се пазят мощите на Св. преподобни Димитър Бесарбовски. Свободно време или по желание по посещение на „Музея на румънското село“ (10 RON), съхраняващ уникална колекция от над 50 различни къщи, представящи историята и архитектурата в различни краища на Румъния. Настаняване в хотел в Букурещ. Нощувка.

Ден 3 Букурещ - София
Закуска. По желание посещение на Парламента в Букурещ (35 RON), наричан още„Дом на народа“, построен по времето на режима на Чаушеску. Сградата на Парламента е втората по големина административна сграда в света след Пентагона и е отражение на мегаломанското мислене на диктатора. Свободно време за разходка из стария град, където се намира хана на Манук – известен арменски търговец. Възможност да се насладите на чаша ароматно кафе или да опитате от известния румънския специалитет – мамалига за обяд. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта и Пловдив(по заявка).Велико Търново, Арбанаси, Ивановските скални манастири, Букурещ


1 нощувка в хотел 3* във Велико Търново; 1 нощувка в хотел 2* в Букурещ; 2 закуски в ресторантите на хотелите; Туристическа програма във Велико Търново, Арбанаси, Букурещ; Екскурзовод на български език; Транспорт с комфортен автобус.
Доплащане за единична стая – 35 евро / 68 лв; Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 3 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 3 лв, за лица на възраст от 70 до 85 г. – 7 лв; Трансфер от и до Пловдив при минимум двама души – 40 лева; Входни такси за посещаваните туристически обекти; По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал