Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

makedonia



Македония и Албания

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 340.00 лв.


Дата Цена Резервирай
24.05.2018 340 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
1 ден 
Отпътуване от София в 06.00 ч. от Централна автогара. Преминаване през Македония. Пристигане в Дуръс, Албания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
2 ден
Закуска. Екскурзия до модерната и пъстра столица Тирана и историческото градче Круя. Посещение на Националния исторически музей. Ще имате възможност да се запознаете с историята и културата на района, които са проследени през различните епохи. Спирка при Часовниковата кула, която се е превърнала в символ на града. Посещение на джамията Етем бей, която впечатлява със своята архитектура и внушителни размери. Интерес представляват изрисуваните растителни мотиви, част от албанските традиции. Ще видите и къде са живели бившите комунистически лидери. Посещение на бункер, превърнат в интересен музей, посветен  на политическите арести и гоненията от комунистическия режим. В него ще научите повече за албанската полиция и нейното въоръжение. Отпътуване за Круя. Родното място на Скендербег е едно от най-посещаваните в страната. Разглеждане на замъка, построен през V-VI в. В него се помещава и етнографски музей. Разходка из интересния средновековен пазар, разположен в самото градче. Пазарът привлича туристите както със самото оформление на дървените магазинчета, така и с ръчно изработените сувенири. Прибиране в Дуръс. Вечеря. Нощуване.
3 ден
Закуска. Екскурзия до на Берат с разглеждане на крепостта, издигната на скала край река Осуми. Крепостта е една от основните туристически атракции в района, заради запазената си архитектура и величественост. В крепостта имало повече от 20 църкви, построени през XIII в., и джамия, изградена след завладяването на Берат от османците. Днес са запазени само основите и част от минарето Посещение на църквата „Св. Николай“, в която се помещава музея на Онуфри. В него може да се види най-голямата колекция от стенописи от XVI в. в Албания.. Разходка из кварталите Мангалем и Горица, където запазените камени къщи се издигат терасовидно на фона на планината. Отпътуване за Македония. Пристигане в Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
4 ден
Закуска. Пешеходна разходка в Стария град с разглеждане на „Света София” - най-голямата средновековна църква в областта, църквата  „Света Богородица Перивлепта” посветена на Дева Мария, „Свети Йоан Канео” - църква от 13 в., амфитеатъра и крайбрежната улица на Охридското езеро, което е най-дълбокото в Европа и според  учените и най-старото на континента. Запазвайки  уникална водна екосистема с повече от 200 застрашени вида от световна значимост, езерото е обявено за част от световното природно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Екскурзия до  манастира „Св. Наум”,   един от най-красивите в цяла Македония и предпочитано поклонническо средище. Основан е през 910 г., като сегашната сграда датира от 16 век. От първоначалната църква е запазен малък параклис с гроба на Свети Наум. Следобед отпътуване от Охрид. Пристигане в София вечерта..

Цени:
На човек в двойна/тройна стая Единична стая Дете  0 -5.99 Дете 6-11.99
340 лв. 430 лв. 135 лв. 225 лв.
Децата ползват намаление само като трети човек в стая.

 
Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 15 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване до Македония и Албания  е необходим  валиден международен паспорт или валидна лична карта..
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица №  03700100001324
Агенцията предлага застраховка „Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването“ на ЗК Мондиал.
Период на пътуване: 28.04 – 01.05; 24.05-27.05.2018
 
 • Транспорт с автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Охрид;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 4* в Дуръс;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • Пешеходна разходка на Охрид с екскурзовод;
 • Екскурзия до Манастира Свети Наум;
 • Екскурзия до Тирана и Круя с екскурзовод;
 • Екскурзия до Берат;
 • Тур мениджър от фирмата.
 • Градска такса – 1 евро на ден на човек, заплаща се на рецепция в Албания.
 • Входни такси за музеите.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал