Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

CROATIAЕкскурзия Хърватска приказка през Черна Гора и Дубровник със закуски и вечери

Автобусна програма 6 дни/5 нощувки

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 588.70 лв.


Дата Цена Резервирай
06.09.2018 599.46 лв. Заявка
06.10.2018 588.70 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1 София - Подгорица
Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Нощувка в хотел в района на Подгорица.

Ден 2 Подгорица - Котор - Будва
Закуска. Кратка туристическа програма в Подгорица - ще имаме възможност да минем по  стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки. Продължаваме към Котор и Будва с попътно посещение на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров, намиращо се на границата на Черна гора с Албания. Фото-пауза на фона на остров „Св. Стефан“ - наричан черногорското Монако. Пешеходна разходка сред красотата на Котор /ЮНЕСКО/, която е толкова неописуемо пленителна, че го наричат невестата на Адриатика. Пешеходна обиколка на древния град - крепостните стени, Главната порта, площада на оръжията, църквата “Св. Лука”, храмовете “Св. Николай” и Римо-католическата Катедрала “Св. Трифон“ -покровител на града, Пиацата, площада с часовниковата кула, ”Блажената Озана”, спасила Котор от турците, уличката ”Дай ми прок”/позволете да мина/. Може би тук е мястото да опитате Njeguski prsut - шунка от Njeguski, специалитетът на Котор, а някои добавят - и на цяла Черна гора. По желание разходка с лодка из Которския залив. Продължаваме към Будва-типичен адриатически град,заобиколен от крепостни стени с тесни, колоритни улички. Насладете се на многоликото очарование на Будва - метрополисът на Черна Гора, същинска културна съкровищница. Ще се запознаем със забележителностите на Будва - Стария град, Пристанището, ”Златната котва” /мястото, където е стъпил Ричард Лъвското сърце/, църквите “Св.Иван” и “Св.Троица”, крепостта „Света Мария”, чугунената камбана, подарък от руската православна църква. Настаняване в хотел в Будванската ривиера. Вечеря и нощувка.

Ден 3 Будвенска Ривиера - Дубровник
Закуска. Екскурзия до Дубровник (Рагуза)- топлото лице на Хърватия. Заради своята красота и историческо минало Дубровник се е превърнал в един от най-зашеметяващите курортни градове на Балканския полуостров – град-музей, град-крепост, град-мечта. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод -улица Страдун, великолепния фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), Колоната на Роланд-символизираща независимостта и свободолюбието на града-държава. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Сърцето на Дубровник е Старият град – истинско бижу, приютено между крепостни стени и излъчващо меко перлено сияние с мраморните си фасади и павирани улици и с красивата си барокова архитектура. Свободно време или по желание разходка с корабче до магнетичния остров Локрум, където ще затаите дъх пред красивата природа и очарованието на острова. Настаняване в хотел в района на Дубровник/Неум. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Дубровник - Сплит - Трогир
Закуска. Отпътуване за Сплит. Сплит е град с невероятен чар, отличаващ се с тесни улички и малки площадчета във венециански стил. През 1979 г. историческото наследство на Сплит е добавено в списъка на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка: останките от двореца на император Диоклециан - считан за един от най-ярките примери на късната римска архитектура; катедралата „Св. Доминус“, позната още като „Св. Дуйе“ - покровител на града; Народния площад, крайморката алея Рива. Свободно време. Отпътуване за Трогир, кацнал на живописно полуостровче, където романската архитектура е в уникална хармония с ренесанса, готиката и барока, напомнящи за времената под венецианска власт. Настаняване в хотел в района на Трогир. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Трогир - Плитвички езера - Загреб
Закуска. Отпътуване за Плитвишките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска/ЮНЕСКО/. Естествени 16 езера на различно ниво, свързани помежду си от 92 водопада и уникални каскади. Красотата на това място не може да бъде описана или запечатана на снимка, тя трябва да бъде видяна! Отправяме се към столицата на Хърватия – Загреб, разположен по склоновете на планината Медведница и покрай бреговете на река Сава. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Камена Врата -най-святото място в Загреб, Парламента. Настанява в хотел в Загреб. Нощувка.

Ден 6 Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.Ниш, Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Трогир, Плитвички езера, Загреб


Маршрут: 2450 км.


*За дати 26.04.2018 и 06.09.2018,  е осигурено тръгване от:


Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;
Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;
Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;
Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;
Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;
*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.

*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.
*При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер

 

5 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Подгорица, 1 в Будванската ривиера, 1 в района на Дубровник/Неум, 1 в района на Трогир, 1 в Загреб; 5 закуски в ресторантите към съответните хотели; 3 вечери в ресторантите към съответните хотели; Туристическа програма в Будва, Котор, стария град на Дубровник с местен екскурзовод, Сплит, Трогир и Загреб; Екскурзовод на български език; Транспорт с комфортен автобус.
Настаняване в единична стая – 95 евро/185 лв.; Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв; Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи (заплаща се предварително) – 40 лв; Входни такси за посещаваните туристически обекти; По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.


Маршрут: 2450 км.


*За дати 26.04.2018 и 06.09.2018,  е осигурено тръгване от:


Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;
Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;
Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;
Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;
Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;
*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.

*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.
*При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер

 


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал